مقالات

تفاوت عکاسی صنعتی با عکاسی تبلیغاتی

عکاسی صنعتی و عکاسی تبلیغاتی از جمله حوزه های مجزا از یکدیگر و همچنین مهم در حرفه ی عکاسی می باشند که در کنار شباهت های فراوان دارای تمایزهای بسیا ی نیز هستند به حدی که بسیاری از افراد به اشتباه مرز بین این دو عکاسی را با هم تلفیق می کنند.
عکاسی صنعتی و تبلیغاتی از زیر مجموعه های مرتبط با کسب و کار و تجارت هستند این دو مدل روش عکاسی در اصل در مسیر یک هدف گام بر می دارند و آن هم بازاریابی و تجارت است اما هر دو روش نگاه متفاوتی به مدل معرفی و نمایش محصول مورد نظر خود دارد در ادامه با این دو مقوله بیشتر آشنا می شویم.

عکاسی صنعتی چیست؟

عکاسی صنعتی در واقع معرفی کالا یا خدمات در قالب یک عکس می باشد در عکاسی صنعتی هدف عکاس، معرفی و نمایش محصول با تمام جزئیات و ویژگی‌هاست.
در عکاسی صنعتی معمولا بک گراند های ساده با رنگ‌های خنثی مورد استفاده قرار می گیرند و علت آن جذب تمرکز بیننده روی جزئیات و ویژگی‌های محصول می باشد.
در عکاسی صنعتی بیننده محصولی را که می خواهد خریداری کند را به خوبی می شناسد و با مشاهده عکس محصول زمان آن رسیده که او قانع به خرید آن شود که نتیجه ی این خرید مطمئنا تبحر عکاس را به رخ خواهد کشید زیرا عکاس به خوبی موفق به نشان دادن جلوه‎های زیبای محصول شده است.
در واقع قصد اصلی عکاسی صنعتی به نمایش گذاشتن واضح ویژگی های سوژه و نحوه استفاده از آن است حال اینکه سوژه مورد نظر مواد غذایی باشد و یا ساختمان مهم نیست مهم قصد عکاسی از آن می باشد.
عکاسی صنعتی معمولاً برای به نمایش گذاشتن ظاهر محصولات یا چگونگی خدمات در بروشور، سایت، کاتالوگ و … مورد استفاده قرار می گیرد. هدف از این عکاسی معرفی نوع محصولات و ویژگی‌های فنی و ظاهری آن است.

 

 

در عکاسی صنعتی به چه مواردی باید توجه کرد؟

* در این نوع عکاسی سوژه عکاسی باید به گونه ای قرار گیرد که پس زمینه و یا هیچ المان دیگری در کادر توجه مشتری را به خود جلب نکند در اصل تمام تمرکز باید برای بهتر نشان دادن سوژه باشد به همین علت استفاده از بک گراند های ساده با رنگ خنثی برای عکاسی صنعتی بهترین گزینه است.

* برای عکاسی صنعتی، عکاس به بهترین تجهیزات عکاسی از جمله لنزهای زاویه باز، سه پایه، زوم مناسب، سه‎پایه، نورپردازی با کیفیت بالا نیاز دارد.

* استفاده از یک برنامه دیجیتالی با کیفیت جهت ویرایش عکس از جمله برنامه هایست که برای عکاسی صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد تا به واسطه آن هرگونه نقص احتمالی از سوژه برطرف شود.

عکاسی تبلیغاتی چیست؟

عکاسی تبلیغاتی نسبت به عکاسی صنعتی زرق و برق بیشتری و همچنین جنبه ی تبلیغاتی بیشتری نیز دارد زیرا در عکاسی تبلیغاتی هدف به نمایش گذاشتن یک ایده و یا احساس است که با توجه به آن محصول مورد نظر معرفی می گردد اگر بخواهیم ساده تر توضیح دهیم عکاسی صنعتی نسبت به عکاسی تبلیغاتی یک مجموعه شسته و رفته است و نیازی به هیچ کار اضافی برای جذب مشتری نمی باشد در اصل درست معرفی کردن محصول و تصویر از هر زاویه آن اتمام کار است اما در عکاسی تبلیغاتی باید یک مسیر طی شود تا سوژه مورد نظر به مشتری معرفی شود و در آن مسیر مزیت های استفاده از آن محصول به تصویر کشیده شده است.
در عکاس تبلیغاتی با توحه به اینکه شما در حال فروش یک محصول یا ارائه یک خدمات هستید ولی از تصویر خود برای بیان یک داستان استفاده می‎ نمایید زیرا اینکار جذابیت خدمات و یا محصول ارائه شده شما را دو چندان می کند.
در واقع شما با بیان چیزی که محصول به نمایش می‎گذارد انگیزه و میل به خرید را در بیننده افزایش می دهید تا این‎ که سعی کنید از محصول به بهترین شکل ممکن عکاسی کنید.
عکاسی تبلیغاتی بر خلاف عکاسی صنعتی باید پر از إلمان های جذاب و نورپردازی و پس زمینه شیک و پر زرق و برق باشد در اصل هر چقدر اکسسوری در کادر بندی عکس بیشتر باشد جذابیت سوژه عکاسی را دوچندان می کند در اصل عکاس باید صحنه آرایی و دیزاین را به خوبی بلد باشد و ایده های نو و جدید را به کار گیرد.
البته در مواردی نیز این امر بسته به تلاش و کمک بخش بازاریابی یک مجموعه و متخصصان صاحب سبک آن دارد که چقدر بتوانند مهارت های خود را به کار ببندند، همانطور که می دانید هدف از اینکار جلب توجه مخاطب و آسان کردن کار عکاس می باشد.
عکاس تبلیغاتی آزادی عمل بیشتری در مدل به نمایش گذاشتن محصولات، خدمات، و همچنین ارائه ایده های خلاقانه دارد. لازمه ی مهارت در عکاسی تبلیغاتی این است که عکاس در زمینه بازاریابی و حوزه‎های فروش دارای تخصص باشد. البته هستند عکاسانی که با توجه به تبحر خود در عکاسی اینکار را به خوبی انجام می دهند اما داشتن تخصص در رابطه با کاری که انجام می دهند مطمئنا باعث دو چندان شدن فیدبک کار دارد.

 

 

تفاوت عکاسی تبلیغاتی با عکاسی صنعتی در چیست؟

عکاسی تبلیغاتی و عکاسی صنعتی از تخصصی‌ترین زیر مجموعه های ‌عکاسی محسوب می‌ شوند اما هر کدام کاربرد منحصر به فرد خود و همچنین تاثیر مجزا از یکدیگر را دارند از عکاسی صنعتی و تبلیغاتی در رسانه هایی همچون سوشال مدیا، وب سایت و تبلیغات چاپی استفاده می کنند.
هدف از عکاسی تبلیغاتی فروش یک محصول و ایجاد میل به خرید در مخاطب است که در اصل روش های بازاریابی در این نوع عکاسی بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند که این بازاریابی شامل نورپردازی خاص و هدفمند، ایده پردازی و چیدمان تصویر بر اساس یک هدف خاص می باشد.
اما در عکاسی صنعتی بیشترین دقت عکاس به تصویر کشیدن ویژگی های کلی و جزئی محصول است، مهمترین هدف عکاسی صنعتی به معرض نمایش گذاشتن یک محصول با همه ویژگی‌ها و جزئیات ظاهری و فنی آن است.
در واقع هدف از عکاسی صنعتی نمایش واقعیت محصول است، عکاسی صنعتی و عکاسی تبلیغاتی برای اهداف تجاری صورت می گیرد ولی هر کدام هدف متفاوتی را دنبال می‌ نمایند به همین علت در بسیاری از موارد با توجه به برخی از تفاوت ها شیوه عکاسی این دو شبیه به یکدیگر است.

ویرایش عکس های صنعتی و تبلیغاتی به چه صورت است؟

هدف در ویرایش عکسهای صنعتی بهتر و واقعی تر نشان دادن سوژه عکاسی است در روند ادیت عکسهای صنعتی هیچ فیلتر غیر واقعی و جذاب کننده ای مورد استفاده قرار نمی گیرد. اما برعکس در عکاسی تبلیغاتی هدف دو چندان شدن زیبایی محصول است و برای اینکار از هرگونه ویرایش و آذینی استفاده می کنند.

 

 

نوع ترکیب بندی در عکس صنعتی و عکس تبلیغاتی

در عکس صنعتی برخلاف عکس تبلیغاتی ترکیب بندی چندان مورد توجه نمی باشد در این نوع عکاسی مهم ترین موضوع انتخاب زاویه مناسب برای عکسبرداری از محصول است.
اما در عکاسی تبلیغاتی مهم ترین موضوع که باعث جذابیت محصول می شود ترکیب بندی است در عکسهای تبلیغاتی نوع چیدمان و طراحی صحنه و نوع ترکیب‌ بندی باعث ایجاد ارتباط با مخاطب می گردد در عکاسی تبلیغاتی ترکیب بندی به قدری مهم است که باعث می شود پیام عکس بهتر به مخاطب منتقل گردد.

چگونگی نورپردازی در عکاسی صنعتی و عکاسی تبلیغاتی

نورپردازی در عکاسی صنعتی و تبلیغاتی دو سبک متفاوت است نورپردازی در عکاسی تبلیغاتی با تکنیک های مختلف و خلاقانه صورت می گیرد اما در عکاسی صنعتی نورپردازی به گونه ای انجام می شود که باعث نمایش جزئیات و ویژگی‌های ظاهری محصول گردد.

کلام پایانی

در این مقاله با عکاسی تبلیغاتی و صنعتی آشنا شدیم و تفاوت های آن ها را با یکدیگر در موارد مختلف درک کردیم و دانستیم که هر دوی این سبک عکاسی دارای هدف یکسان هستند اما در عین حال تفاوت هایی نیز با یکدیگر دارند که باید به آن توجه نمود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *